Activity

  • zincvoyage0 posted an update 1 year ago

    Uvažujete o výletu? Hlavní město Rakouska je známé svou bohatou historií, ohromující architektura a pulzující kulturní scéna. S tolik toho, co můžete vidět a dělat, může být zdrcující plánovat svou návštěvu. V tomto článku se podělíme o sedm tipů, které vám pomohou co nejlépe využít čas strávený ve Vídni.

    Vídeň: Jak se tam dostat

    Nejlepší způsob, jak prozkoumat Vídeň, je veřejná doprava. Město má rozsáhlou síť tramvají, autobusů a metra, které jezdí od 5:00 do půlnoci. Můžete si koupit jednotlivé jízdenky nebo 24hodinovou jízdenku, která umožňuje neomezené cestování všemi druhy veřejné dopravy. Můžete si také půjčit kolo a projít se po centru města. Je malý a snadno se v něm orientuje.

    Kde se ubytovat ve Vídni

    Ve Vídni je mnoho možností ubytování, od levných hostelů po luxusní hotely. Nejlepší oblastí pro pobyt ve Vídni je centrum města, kde se nachází většina atrakcí. Pro luxusnější pobyt si zarezervujte pokoj v hotelu Sacher nebo Grand Hotel Wien. Wombat’s City Hostel je skvělá volba.

    Co jíst a pít ve Vídni

    Vídeň je známá svou kávovou kulturou stejně jako tradiční kuchyni. Vídeňský řízek, který musíte ochutnat, je obalovaný a smažený telecí řízek. Tafelspitz, vařené hovězí maso s křenovou omáčkou, je dalším oblíbeným jídlem. Sachertorte je čokoládový dort s ith meruňkový džem. http://www.viden-pruvodce.cz jsou dvě nejoblíbenější vídeňské kavárny.

    Atrakce ve Vídni, které musíte navštívit

    Vídeň je domovem mnoha historických a kulturních zajímavostí. Nejpopulárnější je zámek Schonbrunn, který byl letním sídlem habsburských panovníků. Hofburg je další, kterou musíte vidět, stejně jako kdysi zimní sídlo Habsburků a mnoho muzeí. Za návštěvu stojí také Palác Belvedere, Katedrála sv. Štěpána a Vídeňská státní opera.

    Nejlepší čas na návštěvu Vídně

    Když je teplé počasí a davy jsou méně, je duben-květen nebo září-říjen nejlepší čas na návštěvu Vídně. V letních měsících může být město přeplněné. Teploty mohou vystoupat až ke 30 stupňům Celsia. Vídeň se promění v zimní říši divů s vánočními trhy.

    Nákupy ve Vídni

    Vídeň je známá svými luxusními obchody. Jsou zde značkové butiky i luxusní obchodní domy. Karntner Straße je nejznámější nákupní oblastí . Je domovem slavných obchodů jako Gucci, Louis Vuitton a Prada. Nakupovat můžete také v Naschmarkt pro tradičnější zážitek. Tento rušný trh prodává čerstvé produkty, koření a suvenýry.

    Vídeňské zvyky a etiketa

    Vídeň má bohatou kulturní historii. Respektujte místní zvyky a etiketa je klíčová. Chcete-li někoho pozdravit, použijte jeho jméno a příjmení a počkejte, až si podá ruku. Vídeň má přísný dress code, zvláště pro návštěvy kostelů a kulturních akcí. Očekává se, že číšníkovi dáte spropitné 10 % z vašeho účtu, když budete večeřet venku.

Posted in